dimarts, 19 de febrer de 2013

Cebes i alls

Avui hem portat un cabàs ple de cebes i alls tendres que vam arrencar del pati de casa per trasplantar-los a l'hort. Aquí tindran més llum i espai per créixer. De passada, n'hi havia molts que venien de cebes i alls vells que es van quedar l'any passat a terra. En créixer a partir d'una ceba o alls vells et trobes que d'un mateix punt en surten vàries plantes (una per cada gra d'all, tres o quatre en el cas de les cebes). Hem aprofitat per a separar-los i replantar-los d'un en un.


D'aquesta manera alliberem espai a casa i a l'hort s'hi comença a veure alguna cosa a més de les faves indígenes que ens hi vam trobar. Aquí hi ha el resultat:

Bé, no es veu massa, perquè són al fons de tot, primer les cebes i després els alls. Potser ocupen uns cinc metres de bancal, tot plegat. Del punt on s'acaben i fins al peu de la foto hi ha primer mitja dotzena de pebroteres que encara aguantaven des de l'any passat - no semblaven tenir decidit encara si acabar de morir tot i que ja fa temps que van perdre totes les fulles. Però els troncs encara són verds. Com que sabia greu rematar-los, els hem portat a l'hort i els donem una oportunitat. Ja veurem què passa. Són pebrots italians i pebrots Reus de l'any passat. Després de les pebroteres en estat crític s'hi veuen dos solcs de pèsols. Quatre o cinc metres més.

Ja comencem a tenir alguna cosa plantada!

Cap comentari:

Publica un comentari