dissabte, 16 de febrer de 2013

Iniciem el projecte!

Benvinguts al Blog de l'Hort de Via Vàlia, on volem anar narrant les aventures i desventures que ens portarà el nostre nou projecte: un hort.
Fa una mica més de dos anys que vam venir a viure a Vilabella, un poble de l'Alt Camp, a la frontera amb el Tarragonès. Han sigut dos anys d'anar-nos fent al lloc, a les gents, a la casa.


A casa hi tenim un pati que ja només arribar vam decidir partir per la meitat entre pati pròpiament dit, i un hortet en l'altra banda, on conviuen amigablement algunes cebes, alls, i quatre gallines.
Bé, l'hort de casa no dóna per gaire. Com que ja hem agafat una mica de pràctica, volíem ser més ambiciosos. Per això aquest hivern hem estat buscant un tros de terra per poder passar a cultivar sense restriccions d'espai ni de llum (que és el que té un pati dins un poble, entre cases).

Podríem arribar un dia a no haver de comprar verdures perquè ens ho podem fer tot a casa? Això és el que mirarem de descobrir poc a poc.

L'hort ja el tenim. Ens han deixat un trosset a tocar del poble, entre una vinya i uns avellaners. Ja s'hi feia hort fins fa no gaire.


El camp deu fer uns cinc-cents metres quadrats. Un veí nostre, el Ton, ens hi va passar el tractor per llaurar-lo; només vam deixar una franja al mig que en desbrossar vam veure que estava plena de faveres, de faves antigues que s'havien fet totes soles. Com que no deu faltar gaire per a poder-ne collir, vam pensar que tot això ja ho teníem.

Aquesta setmana passada hem estat dividint l'hort en bancals d'1,30m d'ample. Deuen fer uns 35 metres de llarg. Hi hem posat també un sistema de goteig.


De moment, després de moltes paletades de terra, en tenim tres de sencers i dos que segueixen que de moment no toquem, actualment ocupats per les faveres, que estan una mica creuades i desordenades (és el que passa quan es deixa que la natura faci la seva completament). A l'altra banda n'hi cabran potser tres més, que ja veurem si anem ocupant.


Cap comentari:

Publica un comentari