dimecres, 10 d’abril de 2013

El planter

Una de les coses que t'has de plantejar quan vols tenir un hort és si el que hi plantes ho faràs a partir de la llavor o compraràs el planter ja fet. Així, d'entrada, sembla molt més interessant plantar des de la llavor, perquè així veiem i controlem tot el procés. A més, la idea és d'anar guardant les llavors de tot el que fem per, en un futur, poder ser una mica autosuficients en aquest aspecte.

L'inconvenient és que t'hi has de posar d'hora, perquè si vols plantar una tomaquera d'un pam el mes d'abril, potser un parell de mesos abans hauries d'haver-ne plantat la llavor.

L'avantatge de fer planter és portar les plantes ja fetes a l'hort, de manera que eliminis la competència que els puguin fer les males herbes que puguin sortir, i que el pots preparar abans que arribi el bon temps, i  quan arriba la primavera, tu ja tinguis les plantes crescudes, en comptes d'haver de començar aleshores.

Es pot fer planter de la majoria de plantes, amb algunes excepcions (pastanagues i raves, per exemple).


Això és el que vam plantar fa un parell de setmanes. Hi havia una col·lecció de diferents pebrots picants, tomàquets, pebrots del padró, vermells, tabac, ocra, zapallitos, carbasses de vàries classes, carbassons, albergínies, melons, cogombres i síndries.

En una llibreta vam apuntar què hi havia a cada forat, quantes llavors de cada vam posar per alvèol i la data en què ho vam plantar.
Aquí hi ha algunes coses curioses de les que vam plantar perquè no tot havia de ser el que ja tenim vist de sempre, oi?


 Pebrots Habaneros

 Blat de moro negre

 Cogombre africà

Sense comentaris

 Meló trigre


Cap comentari:

Publica un comentari