dilluns, 13 de gener de 2014

Calçots

Els calçots ja comencen a estar llestos per a ser immolats. Aquest dissabte en vaig desenterrar un manat (corresponent a una ceba plantada), per veure què hi havia a sota i si tindria pinta de calçot o no. Es veu que sí!


A la imatge de sota s'hi pot veure tot el bancal plantat. Hi ha unes dues-centes cebes. En plantar-les, normalment es calcula de que cadascuna en sortiran quatre o cinc de noves, que t'hauràs d'ocupar d'anar calçant amb terra per aconseguir que la part blanca s'allargui i quedi tendra en comptes de fer una ceba normal. Uns mil calçots, doncs. Segurament en seran uns quants més, perquè mirant-los un per un veig que la majoria de manats són de sis o set cebes i que els de quatre, com el que vaig arrencar són una minoria. 


Per a una calçotada el que s'acostuma és a comptar vint calçots per persona. Per tant, se suposa que el que tenim aquí hauria de permetre "calçotadejar" a unes 50 persones. No està gens malament, per la poca feina que porta. Caldrà arribar fins al final del procés per poder fer-ne un judici clar... però de moment pinta bé, la cosa. Segurament els deixarem encara un mes perquè s'engreixin una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari