dijous, 9 de gener de 2014

Gener 2014Fa temps que no escric res sobre l’hort. En la darrera entrada parlava sobre les mongetes del ganxet. Un desastre. Vaig plantar-ne un parell de bancals. Al cap de dos dies els conills s’havien menjat totes les plantes. Vaig refer el planter i el vaig torna a plantar. Aquesta vegada vaig comprar la malla plàstica de color taronja que es veu a la fotografia. Al cap d’una setmana els conills havien fet forats rosegant la malla i s’havien menjat gairebé totes les mongeteres una altra vegada. Vaig passar l’estiu tapant forats cada vegada que anava a l’hort, fins que me’n vaig cansar i vaig comprar un rotllo de malla metàl·lica de 60 cm. La vaig tallar per la meitat amb una radial, fent-ne dos rotllos de 30, i vaig resseguir tot el perímetre a ran de terra. Després vaig seure a esperar que els conills no em fessin forats per passar-hi per sota. Fins a dia d’avui no ho han fet i per fi sembla que me’ls he tret de sobre.

A la fotografia s’hi veuen, al bancal de més a la dreta, les cols, bròquils, coliflors, etc. Les del fons són més grans, les de més cap aquí són més joves. Al següent bancal tota la part del fons que es veu plana és blat que està començant a néixer. Davant hi ha algunes cols de l’any passat, enciams, bledes i julivert. Al següent hi ha pastanagues i algunes cebes. Els dos següents estan desocupats, després en ve un de faves, que estan començant a sortir (van molt tard) i més enllà es veu una punta del bancal dels calçots.

Cap comentari:

Publica un comentari